معرفی آموزش غیرحضوری

نظام آموزش غیر حضوری به ‌منظور توسعه و تعمیم آموزش و تکمیل کننده روش‌های حضوری طراحی شده است. در آموزش غیرحضوری که به شکل خودآموز انجام می‌شود، فراگیران به جای آنکه خود را با ضوابط انعطاف‌ناپذیر آموزش‌های حضوری هماهنگ سازند و در محدوده زمانی و مکانی معینی چون کلاس درس حضور یابند، مواد و محتوای درسی همراه دستورالعمل‌های لازم را در اختیار می‌گیرند تا متناسب با ویژگی‌های شخصی و وضعیت شغلی خود از آموزش‌های مورد نیاز بهره‌مند گردند. بنابراین، یکی از راهبردهای اساسی برای خروج از بن‌بست‌های آموزش حضوری استفاده از شیوه آموزش غیرحضوری است.

توسعه و پیشرفت روز افزون فن آوری اطلاعات و ارتباطات موجب دگرگونی در بستر آموزش و پیدایش و گسترش آموزش غیر حضوری و مجازی گردیده است .

مشغله های فراوان، کمبود زمان و فاصله ی مکانی از جمله عواملی هستند که مانع از حضور دانش پژوه در کلاس های حضوری می شوند. این مشکلات در شیوه آموزش غیر حضوری رفع شده و موجب شده دانش پژوه از این شیوه نوین استقبال کند.

جامعه الزهرا سلام الله علیها به منظور گسترش هرچه بیشتر معارف اهل بیت علیهم السلام  و دسترسی وسیع تر به آموزش معارف الهی و همچنین کمک به ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه، با راه اندازی مرکز آموزش غیر حضوری در اواخر دهه 60 ، امکان تحصیل علامندان به علوم دینی را فراهم کرد.

در این نوع آموزش با ارسال محتوای آموزشی به سراسر کشور برای طلاب، امکان دسترسی به دروس از پیش تولید شده در هر رشته، در هر زمان و از هر نقطه جغرافیایی بدون نیاز به حضور طرفین فرایند آموزش( استاد و دانش پژوه) و عوامل اجرایی آموزش، فراهم گردید.

افراد متقاضی هر سال با قبولی در آزمون ورودی جامعه الزهرا سلام الله علیها می توانند در سطوح  2  و 3 مشغول به تحصیل شوند و پس از گذراندن دوره مدرک معادل کارشناسی و کارشناسی ارشد مورد تایید وزارت علوم دریافت می کنند.

دوره عمومی (سطح 2):

این دوره شامل 190 واحد درسی بوده که 160 واحد آن، دروس مشترک و 30 واحد باقی مانده، دروس گرایشی است که در نیمسال های آخر تحصیل تحصیل ارائه خواهد شد و طلاب می توانند بر اساس استعداد و علاقه خود، گرایش مورد نظر را انتخاب و در همان گرایش فارغ التحصیل شوند. گرایش های این دوره تفسیر و علوم قرآن، فقه و اصول ، فلسفه اسلامی و کلام اسلامی باشد و به طلابی که موفق به اتمام این دوره تحصیلی شوند، دانشنامه سطح 2 اعطا می شود.